Annons
Insändare

Vem är sjukvården till för?

Svar till Gull-Britt Frantzén (den 12 augusti).
Insändare • Publicerad 1 september 2014
Signaturen IDK tycker att akuten i Trelleborg borde kunna sy ett skärsår.
Signaturen IDK tycker att akuten i Trelleborg borde kunna sy ett skärsår.Foto: Foto: Tom Wall

Jag blev bestört när jag läste din insändare om hur din man har behandlats av sjukvården när han sökte hjälp för en så enkel sak som ett skärsår. Jag trodde först att det var ett stort skämt att Trelleborgs lasarett har avvisat honom på grund av att det inte fanns en läkare som kunde sy ihop ett sår och att det inte fanns någon utrustning. Vilken utrustning behövs det? Nål och tråd? Vad är det för en läkare som inte kan sy ihop ett sår? Vilken inkompetens! Jag blir rädd när jag läser detta. Vad händer om det handlar om mer allvarliga saker? Vågar man då söka vård här på lasarettet? Jag är mycket tveksam.

Jag undrar dock; vem är sjukvården till för? De anställda läkarna och övrig personal? Eller är det till för oss som är skattebetalare här i kommunen? Jag trodde i min enfald att den i första hand är till för att ge oss den hjälp och vård vi, kommuninnevånare, behöver och betalar för. Jag frapperas också av den totala avsaknaden av medmänsklighet och empati för en gammal människa som ska skickas hit och dit för en bagatellartad sak som lätt hade kunde åtgärdats här. Skäms!

Nilla Olsson
IDK
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons