Insändare

Vem är rädd för vem?

Insändare • Publicerad 26 november 2007

Vad ska hända med sjukhuset i Trelleborg? Det oroade oss redan i mars, då det saknades lika mycket resurser i Region Skåne, som det kostar att driva Trelleborgs sjukhus.

Budgetunderskottet i regionen är nu närmre 600 miljoner kronor och det har kommit en konsultrapport som pekar ut Trelleborgs sjukhus som möjligt att säljas ut. Blir vården bättre då för trelleborgarna, när någon ska tjäna pengar på deras sjuklighet?

Vi ansåg och insåg också i mars det orimliga att tusen anställda ska sparas bort inom vården i Skåne. De som bland annat hjälpt till att kapa vårdköerna.

Ett arbete som Trelleborgs sjukhus med framgång deltagit i. Kristdemokraten Birgitta Svensson från Trelleborg tyckte vi skrämdes.

Detta blir nu verklighet, och nu räcker det inte längre med tusen färre anställda. Moderaten och ordförande i regionstyrelsen Jerker Swanstein anser att mellan 4000 och 5000 anställda ska bort från Region Skåne.

Så vem är det nu som kristdemokraten Birgitta Svensson är rädd för?

Eva Holmström

2:e vice ordförande

Beredningen för tillväxt och hälsa, sydväst (s)

Ann-Marie Hansson

Regionfullmäktige (s)

ledamot i Beredningen för tillväxt och hälsa (s)

ledamot i Närsjukvårds-

beredningen (s)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.