Annons
Insändare

Vem är ansvarig för detta ”projekt”?

Trodde först att det var en hägring när det börjades fyllas ut söder om Hedvägens förlängning i väster, men när skylten ”M bygger nytt” kom upp, insåg jag att så inte var fallet.
Insändare • Publicerad 30 augusti 2013
Hela området ner till buskvegetationen längs med Ståstorpsån är ett populärt område för hägrar, skriver Per Plex. Foto: Privat
Hela området ner till buskvegetationen längs med Ståstorpsån är ett populärt område för hägrar, skriver Per Plex. Foto: PrivatFoto: Privat

Strax öster om bygget rinner ju Ståstorpsån vilken ju spelar en stor roll för djurlivet, inte minst för fåglar där hägrarna spelar en stor roll. Det är med andra ord hägerland! Och inte nog med det, Mc Donald intill vägen, söder om byggnationen har man numera fyllt ut hela området ner till buskvegetationen längs med Ståstorpsån.

Vikten av åar och våtmarker för att stimulera djurlivet är högaktuell i hela Europa med möjligheter till EU-bidrag vilka söks av flera kommuner, men vid Hedvägens förlängning gör man tvärtom. Vem är ansvarig för detta ”projekt”? Ska det ske mer byggnation bakom Mc Donalds? Vad säger Naturskyddsföreningen?

Nilla Olsson
Per Plex
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons