GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Vem ansvar för utemiljön?

Nu är det drygt ett år sedan Familjens hus i Anderslöv slog upp portarna med sina olika professioner.
Publicerad 17 januari 2023
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
När ska hörnan åtgärdas och vem bär ansvaret, undrar insändarskribenten.
När ska hörnan åtgärdas och vem bär ansvaret, undrar insändarskribenten.Foto: Tomas Nyberg

Inomhus är det fint som snus och likaså direkt utanför ingångarna men varför görs inget åt hörnan Hemmansvägen/Landsvägen? Där ligger fortfarande stora stenar som är lätt att trampa snett på och göra illa sig på plus att där ligger fortfarande en avspärrning med skylt ”gående hänvisas till andra sidan gatan” slängd upp mot rabatten. När ska hörnan åtgärdas och vem bär ansvaret? Trelleborgs kommun, Region Skåne eller fastighetsägaren?

Nyfiken

Svar direkt: Huvudförklaringen till att allt inte är i ordning är att vi väntat på att den östra delen av exploateringen, Thysells gamla lager, skulle komma igång och färdigställas. Detta har dragit ut på tiden, så nu har vi gjort en del insatser. Vi har asfalterat vändplatsen och infarten. Vi kommer även grusa över ytorna så de blir bättre fram tills man bygger färdigt gångbanan i samband med byggnationen av den östra delen av exploateringen. Vi kommer också att ta bort de skyltar som ligger i vägen och kan uppfattas som skräp.

Mark Huisman, parkchef Trelleborgs kommun