Annons
Insändare

Vattenfall har gjort bort sig

Under de senaste fyra åren, har Vattenfall tappat 16 miljarder i intäkter på grund av att de båda tyska reaktorerna Krümmel och Brunsbüttel inte levererat el.
Insändare • Publicerad 29 juni 2011

Dessutom har man satsat 6 miljarder på att renovera. Totalt 22 miljarder enligt Rapport.

Vattenfall har gjort bort sig och skämt ut Sverige i Tyskland. Större delen av dessa pengar är nu förlorade, sedan den tyska regeringen tagit beslutet, att Vattenfall inte får starta anläggningarna

Annons

igen.

Elnätsavgifterna, har ökat med i genomsnitt 31 procent på fem år enligt organisationerna, som står bakom årets Nils Holgersson rapport. Eon, Vattenfall och Fortum är de, som har de högsta avgifterna.

Trots dessa rekordförluster och skadat anseende i Tyskland, har Vattenfall betalat mångmiljonbonusar till olika chefer i Sverige och Tyskland.

Hemma i Sverige, har man valt att reparera kärnkraftverken under vintern med skenande elräkningar, som följd. Fullständigt huvudlöst. Tilläggas bör, att vi har Europas sämsta kärnkraft med en verkningsgrad på lite över 50 procent.

Förmodligen har Vattenfall följt näringsministerns ägardirektiv. Enligt min och mångas uppfattning, är det många, som borde fått sparken och tvingats betala tillbaks bonusarna.

Nu är det som vanligt konsumenterna som får stå för fiolerna.

Nilla Andersson
Per Brandt
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons