Annons
Insändare

Västvärlden är ute efter jordens naturtillgångar

Insändare • Publicerad 8 november 2006

Vi jordbor måste vara tacksamma inför Gud för vår existens. Men vi tar allting för givet och överskrider i allting.

Vi missbrukar lagar och förordningar. Vi förorenar och vanvårdar vår miljö, avfiskar havsvattnen, sönderbombar antika kulturminnesmärken och massriver hus äldre hus.

Annons

Vi konfronteras med upplysta läkare och enfaldiga stormaktsledare som förpestar vår tillvaro.

Ex-politiska ledare och diktatorerna Adolf Hitler, Benito Mussolini, Nicolae Ceaus, Slobodan Milosevic mötte alla tragiska slut. En del människor kanske svarar med att de lekte med sina folks liv och öden och fick vad de förtjänade!

Men förnuftets och rättfärdighetens män vill inte klandra och förebrå, utan i stället skapa rättfärdighet och bestående fred.

Och någon rättvisa har inte skapats här. Vi har ledare runtom i världen som ideligen beskyddas av Vatikanen och den Katolska kyrkan.

Det spelar ingen roll huruvida de har gjort sig skyldiga till gärningar; de kommer alltid lindrigt undan om de tillhör den rätta religionen. Vi har åtskilliga exempel på detta: George W Bush, Silvio Berlusconi, Imelda Marcos, Hans-Dietrich Genscher, Augusto Pinochet, Josip Broz Tito, Winston Churchill.

Saddam Hussein och Slobodan Milosevic var enträgna, men intelligenta och kompetenta regeringschefer.

De ville inte sälja sina länder för en handfull dollar, vilket nu sker. Irakiska och serbiska företag köps upp av västvärlden (USA, EU) till vrakpriser. Viktiga industrier som kan ge stora pengar övergår i utländska händer. Exempelvis kan nämnas: oljefabrikerna i Irak och textil-, tobaks- och råvaruindustrierna i Serbien.

På samma sätt vill imperialisterna åt opiumplantagerna i Afghanistan, oljetillgångarna och mineralerna i Iran samt outnyttjade råvaror i Nordkorea.

För att uppnå dessa mål är de i stånd att utplåna all världens obekväma ledare och politiker i allt från Balkan, Ryssland och Afrika till Central- och Sydamerika, Mellanöstern.

Gud allena kan verkställa dödsdomar!

Ljubomir T Devic fil. kand. och medlem i Skånes författarsällskap

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons