Annons
Insändare

Vart tog den representativa demokratin vägen?

Nu blir det mer och mer obegripligt, hur styret resonerar angående den nya organisationen.
Publicerad 6 mars 2023
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Styret måste lida av total tondövhet genom att göra en redan infekterad debatt ännu mer infekterad, skriver Robert Bratel.
Styret måste lida av total tondövhet genom att göra en redan infekterad debatt ännu mer infekterad, skriver Robert Bratel.Foto: Tomas Nyberg

Varför vill man hälla mer bensin på brasan, genom att utöka tjänsterna för politiska sekreterare från 3,4 till 4 tjänster och att dessutom ge dem 70 procent av ett riksdagsarvode? Styret måste lida av total tondövhet genom att göra en redan infekterad debatt ännu mer infekterad. Att dessutom göra detta nu, efter de upprörda protesterna, som rasat i kommunen sen december, visar på ett totalt förakt för väljaropinionen.

De verkar saknar elementära insikter i grundläggande psykologi, eftersom timingen är så usel. Förmodligen gör de detta på rent trots, för att visa vem som bestämmer i kommunen. Vart tog den representativa demokratin vägen?

Annons

Detta strider ju också, som bekant, mot Moderaternas egen politik, som går ut på att slimma organisationen. Så lite pengar som möjligt till styret och desto mer till verksamheterna. Genom att göra på detta sätt, fjärmar man sig ännu mer från väljarna, och nu är förtroendet definitivt förbrukat och det nuvarande styret kommer aldrig att kunna reparera skadan. Speciellt, som de inte någon gång tyckt, att de handlat fel, utom möjligtvis i jävfrågan, men inte i övriga frågor. Att det dessutom varit så tyst från fullmäktigeledamöterna bland de styrande partierna är väl också beklämmande. Det visar bara vad deras främsta uppgift är, nämligen att alltid lojalt rösta med sina partier i alla lägen, en samling ja-sägare hela bunten.

”Genom att göra på detta sätt, fjärmar man sig ännu mer från väljarna, och nu är förtroendet definitivt förbrukat och det nuvarande styret kommer aldrig att kunna reparera skadan.”
Robert Bratel

En annan sak de fortfarande inte redovisat, är på vilket sätt arbetsbelastningen kommer att öka, och som gör att de kraftigt måste utöka organisationen. Hittills har det bara vara väldigt vaga yttrande i frågan. Det tycker jag nog, de är skyldiga att redovisa för väljarna.

Samtidigt har de genom sitt klantiga förfarande, gjort det väldigt lätt för oss väljare, att visa, vem vi inte ska rösta på i nästa val.

Robert Bratel

Annons
Annons
Annons
Annons