Annons
Insändare

"Vart tar de nya grejorna vägen?"

Efter att ha påtalat brister i Gislövs hamn så svarade gatuchefen Mats Lawesson på min kritik.
Insändare • Publicerad 21 augusti 2012
Här fanns tidigare ett cykelställ som inte ersatts. Foto: Privat
Här fanns tidigare ett cykelställ som inte ersatts. Foto: PrivatFoto: Privat
Det nya, är däremot sällan använt. Foto: Privat
Det nya, är däremot sällan använt. Foto: PrivatFoto: Privat

Jag vet inte hur det fungerar inom den kommunala organisationen, det finns kanske för många chefer, men Lawesson var tydligen inte informerad om förhållandena i Gislöv.

Den 11 maj hade jag kontakt med den ansvarige, och vi diskuterade då bland annat varför man skulle plocka bort slangar som redan fanns uppsatta. Stöldbegärliga blev svaret. Det handlar om åtta kompletta slangpaket med sprutmunstycken och kopplingar, jag tror det var Gardena, som togs bort och ersattes med andra.

Annons

Jag undrar hur man sparar pengar på att lägga nya grejor på lagerhylla och skaffa ersättning för dessa? Framför allt undrar jag var tar de nya grejorna vägen, jag har ställt frågan men ej fått svar, var och en får väl ha sin egen teori.

När det gäller cykelställen som saknats så saknas de fortfarande i skrivande stund, trots Lawessons påstående.

Inför årets säsong togs cykelställ bort som fanns vid den stora, äldsta, bryggan och detta har ej ersatts.

Vid nya bryggan har funnits ett gammalt cykelställ, åtminstone sedan invigningen i våras, som har ersatts med ett nytt, det är bara det att det är sällan det användes.

Man kunde läsa om en toalettdörr som flera gånger gått i baklås och fått bytas. Om man åtgärdat felet fackmannamässigt från början hade man förmodligen sparat en del pengar.

När man läser om TA:s intervju av politikerna så tar man sig för pannan, Bingsgårds svar var ett goddag yxskaft och Persson vill höja avgifter. Hon vet kanske inte, att åtminstone båtplatsavgifterna höjdes med 30 procent 2012.

Om politiker och tjänstemän inom kommunen skött sitt jobb och inte blivit stötta när de kritiseras så hade många av problemen redan varit lösta och utan att det hade kostat en massa pengar.

Nilla Olsson
Håkan Borg,Båtägare, mygelhatare och kanske gnällspik
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons