Insändare

Vart ska vi ta vägen?

Fick i dag brev av försäkringskassan att verksamheten på LO-borgen ska läggas ned med kort varsel.
Insändare • Publicerad 13 februari 2009

Ingen förklaring varför. Vi människor som mår dåligt och verkligen har fått ett mer intressant liv tack vare gemenskapen på LO-borgen står nu utanför igen. Var ska vi ta vägen?

Visst vi kan inte arbeta på ett "vanligt arbete" men de få timmarna (jag i alla fall haft) har gett mig enormt mycket. Jag var enormt isolerad avskydde att gå ut , kände mig totalt värdelös som människa.

Fick veta att jag hade betydelse, jag vågade gå och handla, jag tog steget att flytta till ett nytt boende och mycket annat. Och det hade jag aldrig vågat utan er hjälp Yvonne, Leif och Anders! Varför tar ni ifrån oss det lilla sociala liv vi har fått? Om ni egentligen hade förstått hur mycket det har gett oss så hade ni aldrig lagt ner verksamheten! Eller det är kanske för att vi inte kan producera en massa som vi inte är värda något? Att "bara" få lite social träning är

ju inget Sverige blir rikare av eller hur? Moderaterna har ju gått ut med att alla folk är friska och jag vet inte allt, men ni tar ju ifrån oss det lilla som gör att vi kanske skulle kunna komma in i ett "vanligt liv" genom att göra så här! Hur ska vi nu gå vidare? Det är ju faktiskt ett väldigt behövligt ställe för oss "osociala" som försvinner. Och frågan kvarstår varför tas det bort? Vet ju att på

många andra orter i Sverige finns liknande organisationer som är mycket

populära. Ulf Bingsgård hur ställer du dig till detta? Är vi inget värda för att vi inte kan producera? Är det av ekonomiska skäl verksamheten tas bort? Eller kanske för att LO är socialdemokratiskt?

Ulrika Wangel ulrika.wangel@allehandasyd.se
Ulrika
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.