Annons
Insändare

Vart är vi på väg?

Söndag den 14 mars, kom till Jourläkarcentralen klockan 16.30, fick den hjälp de trodde behövdes för tillfället. Hemskickad klockan 18.00.
Insändare • Publicerad 22 mars 2010

Då symptomen eskalerade igen ringde vi Akuten Trelleborg 19.45. Nej, vi stänger här klockan 20, det blir SUS, Malmö. Åkte till SUS, 20.15, bad i alla fall om en brits att ligga på, det var ok. Från 20.30 till 23.45 såg vi inte till någon. 23.45 blev det provtagning, körd från akuten till kirurgakuten.

Klockan halv ett kom en kirurg, jag bad att patienten skulle få stanna över natten, men nej, vi har inga platser, inte en säng ledig någonstans. Alltså satte man in lugnande intravenöst snabbverkande, så återkom kirurgen klockan 2, och sa, att nu får ni gå hem, det blir att söka er vårdcentral i morgon.

Annons

Måndag den 15 mars. Återigen kraftiga symptom, alltså ny tur till akuten i Trelleborg nu klockan 16.30. Efter fem timmar kom då en läkare. Tyckte, att patienten skulle med sjuktransport till SUS-kirurgen, då var klockan 23.30. "Hur mycket kostade den". Var inte säker på att patienten fick stanna där,

så var beredd på att hämta igen. Men, det var några timmar kvar på natten, och sen blev det till att hämta igen nu på morgonen den 16 mars.

Hörde på radion, att vården skall effektiviseras – att ingen skall falla mellan stolarna, vad det nu har för betydelse?

Jag känner det som om vi har fallit mellan alla, dessa dagarna. Jag säger bara, som på spåret, Vart är vi på väg?

Nilla Andersson
A-M. L.
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons