Annons
Insändare

Vart är Trelleborg på väg?

För vem finns politikerna? I min enfald trodde jag att valet visar vem vi trelleborgare ville ha som styre. Verkligheten blev utförsäljning av staden.
Publicerad 7 november 2019
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten föreslår att alla politiker och kommunala chefer ska gå ner i lön och låta överskottet gå till skola och omsorg.
Skribenten föreslår att alla politiker och kommunala chefer ska gå ner i lön och låta överskottet gå till skola och omsorg.Foto: Claes Nyberg

Skolan som fungerade bra för bara tio år sedan, har på grund av alla besparingar blivit sämre. Men då projekterar vi för Engelska skolan så kanske vi glömmer misären. Bättre att ge någon lärare eller chef ett pris och komma i TA.

Som före detta lärare vet jag att de eldsjälar som jobbar för elevernas bästa aldrig får någon utmärkelse. Nej, det är de som hörs mest eller är släkt med någon i styret i kommunen, som blir premierade.

Annons

Äldreomsorgen ska vi inte tala om. Inga vikarier, utökade timmar som i praktiken blir en lönesänkning och allt mer vårdkrävande boende.

Alla pengar som läggs på ingenting, till exempel allt prat om hamninfarten.

Lyssna på oss som bor här och som vill ha en folkomröstning.

Uppvuxen på väster, på den tiden Famntaget stod på sin rätta plats. Kallbadhus och Solfjädern fanns kvar för att inte tala om alla promenader till Albäckstugan för saft och bulle. Men så fick kommunen en idé och allt det fina försvann.

Flyttade senare i livet ut på öster och som inbiten västerbo tog det lite tid innan jag såg det fina med öster. Men som pensionär är promenaderna längst Östra stranden och att se alla välbevarade gamla hus, doften av nyrökt fisk, höra havets brus och kunna njuta av tystnaden… Det är livskvalité. Det enda område som finns kvar av det gamla Trelleborg.

Att höra S-politikern förkasta folkomröstningen i tv gör mig både arg och ledsen. Att läsa insändarna som gäller namninsamlingen gör mig så glad. Så mycket kunskap Axel har.

Ta vara på de människor som har kunskap och kan föra Trelleborg framåt. Tänk logiskt och ekonomiskt – har vi råd med denna hamnstad? Vad har proverna visat som är tagna? Går det att bygga? Hur mycket kommer havet att stiga? Kommer hamnen att ha en framtid när man i snar framtid kan köra bil direkt till Tyskland?

Har ett förslag på besparingar i Trelleborgs kommun – alla politiker och kommunala chefer inom alla områden – gå ner i lön! Lev på en undersköterskelön och låt överskottet gå till skola och omsorg. Landa i den verklighet som de flesta trelleborgare lever i.

Det känns som om att när man väl kommit in i maktens korridorer glömmer man verkligheten utanför. För att Trelleborg ska kunna växa behövs en framtid för de unga som grundläggs i en fungerande skola. Våra äldre som byggt upp vår stad ska ha det bra på ålderns höst. Oavsett om man bor på ett boende eller vistas i sitt hem.

Vart är Trelleborg på väg?

Orolig

Nilla OlssonSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons