Insändare

Vart är Sverige på väg?

Insändare • Publicerad 1 juli 2005

Jag hörde häromdagen på Sveriges Radio att v och s fått igenom sina krav på att ett godkänt betyg i svenska och engelska inte längre var något krav för att gå vidare till högskolestudier. Såvitt jag vet så är mycket av den litteratur som finns för högskolestudier avfattade på engelska. Liksom de flesta tidningar som utgör basen för de flesta utbildningarna inom högre studier. Hur skall man kunna bedriva studier utan eller med ringa kunskaper i dessa båda kärnämnen?

Ja, resultatet blir väl därefter. Som man sår får man skörda. Nyligen har vi haft skolavslutning och förutsättningen för att man skall få använda kyrkorummet för densamma är att man inte på något vis talar om Gud. Som jag förstår det så är det för att inte diskriminera de som har en annan tro. Vi befinner oss i Sverige och jag tror inte att någon, oavsett tro, tycker att det är fel att gå in i sommarlovet till tonerna av "I denna ljuva sommartid, gå ut min själ och gläd Dig vid, den gode Gudens gåvor."

Per Grönlund

medlem i Seniorpartiet spi

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.