GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Vårt alldeles eget Ankeborg!

Det känns något förnedrande att ens behöva kommentera det pågående snyltande som det färska styret raskt inlett. Alla partier med C, V och Rubin jr undantagna.
Publicerad 4 januari 2023
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Keep going Jessica, skriver signaturen Rune i sitt inlägg och syftar på Jessica Gren. som tagit initiativ till demonstrationerna mot politikernas arvoden.
Keep going Jessica, skriver signaturen Rune i sitt inlägg och syftar på Jessica Gren. som tagit initiativ till demonstrationerna mot politikernas arvoden.Foto: Klara Thörn

Som säkert alla förstår, gör andra personer i styret det lätt för sig och låter Kajson utgöra måltavla. Glidarna går 'fria' – hon kan inte må särskilt bra. Vämjeligt!

Det som i hög grad också upprör, är den totala tystnaden från de beslutande partiernas medlemmar. Alla 61 kommunfullmäktigeledamöterna personifierar de tre aporna; en vill inte höra, den andre vill inte se och den tredje tiger. Påminner om att dessa (inte aporna) är folkvalda, som getts väljarnas förtroende. Den som tiger, samtycker...

”Det som i hög grad också upprör, är den totala tystnaden från de beslutande partiernas medlemmar.”
Rune, Beddingestrand

Och att Ulf Bingsgård (L), kommunfullmäktiges nytillträdde ordförande (Hur gick det till? Minsta partiet erhåller största partiets självklara plats.) inte visade sig vid den senaste demonstrationen. Detta ämbete ska ju anses vara fritt från partipolitik, strikt följa formalia och vara ett uttryck för folkviljan.

Och apropå formalia, herr ordförande, i vilken ordning klubbades arvoden, val av ledamöter?

Oppositionsråd? - Haha! Goa pengar.

TA har genom Andreas Mårtensson framhävt lokaltidningens stora betydelse i att tjäna allmänheten. Nu bör man från detta håll ställa alla styrande till svars, vilka då bör kunna redogöra för underlagen till sina beslut. Skulle kunna vara upplysande.

Keep going, Jessica!

Rune, Beddingestrand