Annons
Insändare

Vårstädning i maktens korridorer

Eftersom våra borgliga politiker tycks leva i en sagovärld, så ska jag berätta en saga om hur våra äldre känner sig, som har byggt upp vår så kallade välfärd och är beroende av vår omsorg!
Insändare • Publicerad 15 april 2010

Det var en gång en liten sten, som låg i en glänta i trollskogen. Den låg där i skogen och solade sig i den lilla gläntan, för även om man bara var en sten så kunde den ta till vara på värmen, så att den även kunde vara varm på natten, då kylan satt in.

Ibland så gick där förbi folk, och ibland så hände det att någon råkade spotta på stenen, men inte brydde sig den om det, den torkade ju igen i solen.

Annons

Men sen började folk att ta för vana att hela tiden spotta på stenen, så den inte riktigt hann med att torka mellan varven, den förblev fuktig, den kunde inte riktigt hålla värmen om natten, stenen frös och sakta började där växa mossa och den fick inte längre solens värmande strålar som den så väl behövde. Mossan växte snart så tät så den knappt syntes och snart syntes den inte alls.

Folk slutade att spotta på stenen för den syntes ju inte mer, fast den var på precis samma ställe hela tiden.

Det sorgliga var att stenen fann sig i det, den fick ju vara ifred, men solens värmande strålar kände den aldrig mer, de fanns bara kvar i drömmarna…

Så är det inte dags att vakna nu? Varför inte en vårstädning i maktens korridorer? Men det är ju klart, det är snart september, vi kan ju vänta tills dess.

Nilla Andersson
En röst bland många andra
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons