Annons
Insändare

Värsta ynkedomen

Vilken beklämmande ynkedom som blottas i såväl Vellinge, som Trelleborgs kommun avseende mottagandet av flyktingbarn! Det är så här vi lär våra barn att människor har olika värde!
Insändare • Publicerad 17 november 2009

Argumenten som framförts i debatten är skrämmande och djupt främlingsfientliga. Så uttalar sig endast den som ej tror sig vara i behov av andra människors solidaritet. Tänk om vi kunnat vara så säkra på att tryggheten inte är förgänglig.

Solidaritet är inget annat än det gamla kärleksbudet. Det vill säga – behandla andra människor så som du vill att andra människor skall behandla dig! Solidaritet kostar och naturligtvis svider det inom barnet som anser sig ha rätt till hela kakan. Den som har mycket, vill ha mer. Solidaritet är inte problemfritt, men vad är alternativet, om man drar det till sin spets?

Annons

Jag har respekt för den oro och osäkerhet det väcker hos oss alla, när det främmande kommer oss nära. Men när man tillåter rädslan att övergå i fientlighet, så som i Vellinge kommun, skall vi lyfta blicken och allvarligt tänka efter.

Man försöker listigt dölja sin främlingsfientlighet genom argumenten att Malmö kommun kört över Vellinge och så vidare. Under decennier har Vellinge kommun haft möjligheten att visa sin generositet och därmed påverka utformningen. Men styvnackat har man vägrat att solidariskt dela ansvaret med andra kommuner i landet.

Ulf Bingsgård visar sig vara lakej åt mörka krafter. Kritiken dånar i media, men han gör som Ljungman. Det vill säga underblåser främlingsfientliga strömningar. Det är nog som Björn Söder, Sverigedemokraterna uttalade vid partikongressen: ”Vi behöver inga mandat i Vellinge kommun, där för man redan en Sverigedemokratisk invandrarpolitik Nu har Ulf Bingsgård visat att han vill gå samma väg. All heder åt Inger Hansson som vågar vara mänsklig.

Ett litet tips till den mamma som frågade vad som ska hända när deras ungdomar möter flyktingbarnen på byn. Lär dina barn enkel social kompetens. Det vill säga du ska titta den du möter i ögonen och säga hej, vad heter du? Eller lär dem kanske till och med att säga välkommen till den som är ny. Du vet väl vad ditt barn hade behövt om han/hon kommit ensam till andra sidan jordklotet.

Nilla Andersson
Karin Magnusson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons