Annons
Insändare

Varning för billiga stationslösningar

Insändare • Publicerad 10 oktober 2006

Vid Banverkets möte ons 4/10-06 svarade Håkan Petersson på en fråga om vem som bestämde var stationen skulle ligga ungefär såhär "Vi bygger ju inte någonstans där kommunen inte vill". Slutsats: Det är kommunen som bestämmer!

Av vad som framgått det senaste halvåret vill alla partier (utom moderaterna som inte har sagt något) samt vi medborgare att ett framtida resecentrum skall byggas nere vid nedre, det som vi gamla trelleborgare kallar för centralstationen. Underlag för detta påstående är protestskrivelser, insändare och diverse artiklar.

Annons

Så vad vi trelleborgare vill framgick helt klart vid mötet. En station där stationen varit förut. Nu bör inte våra politiker svika oss, folkopionen är stark för detta självklara alternativ. Som en ung dam sade på mötet angående Trelleborgs politiker "Lyssnar de inte på oss?", underförstått vi som bor här.

Så kära "ni som bestämmer". Tänk och bedöm vad som blir BÄST för Trelleborg i längden och lyssna inte på Håkan Peterssons antydningar om att inte bygga "high class" utan med så lite investeringar som möjligt! Vad är det för inställning? Om vi skall ha pågatåg så vill vi trelleborgare verkligen ha en rejäl satsning för framtiden, en "high class" station med tåg och spår som vi kan vara stolta över. Inte något billighetspaket som kanske 5-10 år senare skall byggas om och till för skyhöga kostnader. Så lyssna på era väljare!

Gunnel Dahlberg

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons