Annons
Insändare

Värna fyren och Smygehuk

Vi läste med stor oro i TA om M:s och KD:s planer att sälja fyrplatsen vid Smygehuk. Och sedan att KD bromsar förslaget.
Publicerad 23 februari 2019
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenterna befarar att fyren kan bli privat bostad om den säljs.
Skribenterna befarar att fyren kan bli privat bostad om den säljs.Foto: Tomas Nyberg

Att kommunen inte ska äga och kunna utveckla Sveriges sydligaste fyr och fastighet, verkade mycket märkligt och ogenomtänkt. Varför vill man ens riskera att denna unika plats, där byns mycket kompetenta fyrväkterska sedan cirka 25 år tillbaka driver framgångsrikt STF-vandrarhem, blir en privatbostad där allmänheten inte har tillgång till marken och fyren?

Före valet fick vi som bor i Smygehamn vid flera tillfällen hem fin reklam i brevlådan från KD, där man talade stort om satsningar på besöksnäringen med kultur, turism och stränder. Det fick i alla fall oss i vårt hushåll att byta parti och rösta på några som äntligen ville utveckla i stället för avveckla! Och det var nog fler som tänkte så, med tanke på den framgång KD hade här i valdistriktet, som i förlängningen möjliggjorde maktskiftet. Hur många väljare man vann med löftet att sälja ut allt som inte hör till kommunal kärnverksamhet kan man ju undra.

Annons

Så nu hoppas vi verkligen att det att värna en historisk miljö som hör ihop med hamnen i Smygehuk är värt något!

Oroade Kommuninvånare

Annons
Annons
Annons
Annons