Annons
Insändare

Varje medborgare får rösta efter sin egen övertygelse

Kommentar till Representativ demokrat (den 5 oktober).
Publicerad 11 oktober 2018
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Jag röstade själv på ett parti som fick mindre än fem procent av rösterna i kommunen men det betyder inte att jag skäms över de 95 procent som inte röstade som jag gjorde, skriver Stolt trelleborgare.
Jag röstade själv på ett parti som fick mindre än fem procent av rösterna i kommunen men det betyder inte att jag skäms över de 95 procent som inte röstade som jag gjorde, skriver Stolt trelleborgare.Foto: DRAGO PRVULOVIC / TT

Jag vet inte vilken demokratisk grupp som du representerar men det är uppenbarligen inte det största partiet i Trelleborgs kommun. Jag röstade själv på ett parti som fick mindre än fem procent av rösterna i kommunen men det betyder inte att jag skäms över de 95 procent som inte röstade som jag gjorde.

Det är väl själva innebörden med demokrati att varje medborgare får rösta efter sin egen övertygelse utan att skämmas eller mobbas för sitt val. När folket sagt sitt borde det vara upp till politikerna att bilda ett styre som tar hänsyn till det som vi röstat för. Jag hoppas att det blir så även i Trelleborg.

Stolt trelleborgare

Annons
Annons
Annons
Annons