Annons
Insändare

Variationernas Smygehamn

2013-11-12 invigdes en ny väg som förbinder Vattenhålsvägen, å förlåt, Vattenverksvägen var det naturligtvis, med Ekvatorn, av tekniska nämndens ordförande Eric Samuelson och bandklipparen Ulf Bingsgård. Frågan är, vad invigde herrarna egentligen?
Insändare • Publicerad 13 december 2013
Kjell Bergman har synpunkter på väghållningen och hastigheterna i Smygehamn.
Kjell Bergman har synpunkter på väghållningen och hastigheterna i Smygehamn.Foto: 

Grusvägen (Ekvatorn) är endast belagd med asfalt på cirka en fjärdedel av sträckan. Vad gäller trafiksäkerheten är här ett stort frågetecken. Åker man in från väster på Akvatorn som nu är sammanbunden med Vattenverksvägens norra del, då är tillåten hastighet 50 km/tim på hela sträckan fram till Rv9. Åker man däremot in på vägsträckan från Rv9 är hastigheten 30 km/tim.

Dessa herrar har med andra ord invigt en vägsträckning med varierad hastighet. Blir man förvånad? O nej de är moderater och gillar bandklippning. Eftersom den smala, (med en bredd på 2,8 meter) håliga och ogräsbevuxna dubbelriktade Vattenverksvägen har fått höjd hastighet för norrifrån kommande trafik, bör den invigas med nytt namn.

Förslagsvis UlfErics gasapågata.

INTERNAL INTERNAL
Kjell Bergman, Smygehamn
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons