Annons
Insändare

Varför vill politikerna utestänga vissa kommuninnevånare

Lite kommentarer till insändarna i Trelleborg Allehanda (den 27 januari).
Publicerad 30 januari 2024
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Min invändning handlar främst om begränsningen av betalningsmöjlighet när kommunen tycker att alla alltid måste ha en telefon med sig, skriver signaturen GKa.
Min invändning handlar främst om begränsningen av betalningsmöjlighet när kommunen tycker att alla alltid måste ha en telefon med sig, skriver signaturen GKa.Foto: Patric Söderström

Att det skulle bli bättre ruljans på p-platserna bara för att det införs avgifter innebär i så fall att p-vakterna inte skött sitt jobb tidigare. P-skiva har gällt på, vad jag vet, alla p-platser i stan som nu avgiftsbeläggs och om det sköts ordentligt ska inte det vara någon skillnad mot om det införs avgifter. Nu blir det ju en skillnad genom att kommunen drar in massa pengar till sig, men det argumentet har hörts väldigt lite i debatten.

Däremot har argumentet hörts att det bara kommer att gå att betala via telefon för att det blir för dyrt att sätta upp några parkeringsautomater med kortläsare. Räknar kommunen med att dra in ungefär 20 miljoner (det är den siffran som förekommit i diverse artiklar) så kan de väl lägga lite av dem på att göra det möjligt för alla kommuninnevånare att kunna parkera på kommunal mark, det vill säga att sätta upp några automater med kortläsare. Gärna då sådana med incheckningsmöjlighet och utcheckningsmöjlighet så att de som betalar med kort får samma villkor som de som betalar med telefon.

Annons

Förutom att kommunen givetvis vill ha in så mycket pengar som möjligt så fattar jag faktiskt inte varför de absolut inte vill att det skall finnas någon valmöjlighet när det gäller betalning av p-avgift. Och jag anser inte att det finns alternativ när du måste ha en telefon (jag menar inte smartphone utan bara telefon) till alla betalsätt. Valfrihet, som i så många andra sammanhang tjatas väldigt om, gäller uppenbart inte alls när det gäller betalningar.

”Förutom att kommunen givetvis vill ha in så mycket pengar som möjligt så fattar jag faktiskt inte varför de absolut inte vill att det skall finnas någon valmöjlighet när det gäller betalning av p-avgift.”
GKa

När det gäller var man handlar så tror jag att en del som jobbar på annan ort, till exempel i Malmö, kommer att handla på vägen hem i stället för att köra ner till Trelleborg.

Jag är i Trelleborg då och då, både vardagar och helger, och har egentligen aldrig haft svårt att hitta parkeringsplats. Skribenten som skriver ”Innan var det nästan omöjligt att hitta parkeringsplats i centrum i Trelleborg” förstår jag inte alls.

Jag tycker det är totalt onödigt att införa parkeringsavgifter om syftet bara är att få bättre ruljans på platserna, det går lika bra att få med p-skiva. Förutsättningen är givetvis att kontrollen fungerar. Men min invändning handlar främst om begränsningen av betalningsmöjlighet när kommunen tycker att alla alltid måste ha en telefon med sig. Varför vill politikerna utestänga vissa kommuninnevånare från möjligheten att parkera på kommunal mark när de ska handla i Trelleborgs centrum?

GKa

Annons
Annons
Annons
Annons