Annons
Insändare

Varför ska Trelleborg ha denna typ av pärmbärare?

Det har blivit obligatoriskt att ha kommunikatörer i kommunerna. Personligen uppfattar jag att det är en slags modell att skapa ett större lag, eller att ha en person till att skylla på vid misstag i arbetet.
Publicerad 4 december 2022
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Jag vill att man ändrar fokus så att det finns resurser där de behövs nära behövande i stället för i korridorer långt från verkligheten, skriver Marianne Ahlgren.
Jag vill att man ändrar fokus så att det finns resurser där de behövs nära behövande i stället för i korridorer långt från verkligheten, skriver Marianne Ahlgren.Foto: Jessica Gow/TT

Efter att ha lyssnat på Markus Allards Youtubekanal med intervjuer har min uppfattning befästs. Alltså varför ska Trelleborg ha denna typen av pärmbärare? Det finns en lång rad av uppgifter som kräver människor av kött och blod och erfarenhet.

I samma podd belyses också förhållandet för hemtjänstpersonal som beskrivs som enkelt arbete, men sällan är enkelt. Jag vill att man ändrar fokus så att det finns resurser där de behövs nära behövande i stället för i korridorer långt från verkligheten.

”Jag vill att man ändrar fokus så att det finns resurser där de behövs nära behövande i stället för i korridorer långt från verkligheten.”
Marianne Ahlgren
Annons

Undrar om den tillträdande kommunikationsdirektören har kommit underfund om vad hon ska syssla med. Hon var nämligen med i intervjun och sköt upp frågan vad hon hade som uppgift. Slående bland de intervjuade var deras brist på inlyssning och grundidé för arbetets funktion.

Marianne Ahlgren

Annons
Annons
Annons
Annons