Annons
Insändare

"Varför ska de svaga glömmas bort?"

Svar till Marie (den 30 september).
Insändare • Publicerad 5 oktober 2010

Tack Marie för insändaren angående att alla elever ska vara lika mycket värda. Jag känner precis likadant, får alltid en klump i magen när det är dags med skolavslutningar, för jag vet att det är ingen risk att min son blir uppropad, eftersom han har inlärningssvårigheter. Tänk om dessa barn någon gång hade fått ett diplom eller liknande, för de, om någon, hade behövt lite uppmuntran på vägen, för dessa barn får kämpa mer en dubbelt så mycket som ett normalbegåvat barn.

Jag var med om detta på Serresjöskolan inför sommaravslutningen, visste att min pojke hade höjt sig i hur många ämnen som helst och satt och hoppades, låt honom få komma upp, tänk vad detta hade stärkt hans självkänsla, men tyvärr inget diplom, inget stipendium, ingen uppmärksamhet alls… Varför ska de svaga barnen glömmas bort, det borde vara tvärtom, de är de barnen som behöver lyftas! Hoppas jag slipper vara med om detta på fler skolavslutningar. Man blir lika ledsen varenda gång, så till pedagoger och rektorer, tänk om - det är lika jobbigt att höja ett betyg från IG till G som det är att höja från VG till MVG!

Nilla Andersson
En mamma som ägnar timtal med läxorna varje dag!
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons