Annons
Insändare

Varför räddades inte Norra skolan?

Insändare • Publicerad 20 april 2007

På Trelleborgs kommuns hemsida finns en rubrik som kallas Lär känna Trelleborg. Där kan man bland annat finna underrubriken Hus med historia.

Flera hus finns beskrivna, men det hus som kommunen har valt att framhäva med bild, är Norra skolan. Trots detta har kommunen sålt skolan till rivning, och rivningen är genomförd.

Annons

För några år sedan bekostade kommunen en stor skolutredning. I denna rekommenderades att Norra skolan skulle renoveras, och användas som skola igen. Ritningar togs fram av fastighetskontoret, och fastighetsnämnden beslutade om renovering.

Det skulle bara godkännas av fullmäktige, men detta skedde inte. I stället fick skolan stå och förfalla ytterligare. Varför? Styrelsen för föreningen Gamla Trelleborg har valt att inte agera för att Norra skolan skulle bevaras. Det är kanske inte så konstigt, att det finns så få gamla hus kvar i Trelleborg.

Thomas Nehlin

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons