Annons
Insändare

Varför placera arenan på en åker utanför Trelleborg?

Trelleborgs Idrottsplats måste enligt Fifas och Uefas testkriterier renoveras för att godkännas för spel i Allsvenskan och Superettan.
Insändare • Publicerad 27 juli 2011

Beslutet om man skall bygga nytt eller renovera nuvarande arean borde lämpligen baseras på vilket förslag som är mest kostnadseffektivt. Dock har jag lite funderingar angående placeringen vid 108:an utanför Trelleborg.

Idag saknas det fullständigt bussförbindelser till Idrottsplatsen (inklusive områdena på norra Granlunda samt Östra Knäckekärr.)

Av vilken anledning är det då så viktigt (för TFF och beslutsfattarna) att arenan måste placeras vid en pågatågsstation? Vem är målgruppen för pågatågsresandet till och från matcherna? Idrottsplatsen, trots att den är omgiven av höga träd, är känslig för vindens påverkan. Hur tror ni effekterna blir vid en arenaplacering på en åker, två kilometer norr om Trelleborg?

Nilla Andersson
Anders
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons