Insändare

Varför klaga, när allt är klart

Svar till Kjell Håkansson och Christina Skörvald (den 24 oktober).
Insändare • Publicerad 6 november 2008
"Vi har massor att komma med, inte bara när det gäller färdtjänsten utan tillgängligheten totalt i kommunen." Arkivbild: Morten Rosenberg
"Vi har massor att komma med, inte bara när det gäller färdtjänsten utan tillgängligheten totalt i kommunen." Arkivbild: Morten RosenbergFoto: 

Äntligen!

Jag har lyckats få ut våra oppositionspolitiker i massmedia, när det gäller vår färdtjänst.

Jag vet att jag har trampat på ömma tår. Att ni har protesterat i protokoll, ger väl inte så mycket i Vellinge. Ni liksom vi inom DHR blev överkörda av våra moderater. De gör som vanligt, bestämmer själva, oavsett vad ni protesterar emot. Trots allt, så har vi blivit illa behandlade. Jag talar inte i egen sak. Jag försöker föra alla deras, vars röst aldrig hörs. Har ni varit ute på den så kallade gräsrotsnivån, och lyssnat på deras åsikter, som jag förmodar, är era väljare? Jag är definitivt ingen politiker, men för den skull kan man väl ha en åsikt, att vi blir överkörda. Jag har inte haft fullmäktigebeslutet, när jag skrev insändarna. Fel av mig, men borde ni inte i så fall ge er lite mer till känna?

Varför klaga, när allt är klart. Allt har ju valsats i först M-nämnden och sedan i kommunstyrelsen. Är inte vi, DHR, en bra remissinstans för just detta så kontroversiella beslut? Vi har den erfarenhet, som så många av er saknar, med tror er ha. Ömma tår igen!

Detta är inte personligt utan gäller er alla politiker, från m, spi, kd, fp, s och c. Även om ni hade rådfrågat PRO, så hade ni troligtvis fått samma svar, som jag har försökt att framföra i massmedia, den enda väg vi har. Vi ställs alltid inför fullbordade faktum, har ingen talan bland våra politiker.

Snälla ni, var inte så snarstuckna, försök att närma er väljarna. Kanske ni kan plocka lite poäng/röster på detta?

Fru Skörvald, sitter liksom jag i handikapprådet. Hon borde kanske ha lite mer kontakt med verkligheten. Hon har plats i både M-nämnd och kommunstyrelsen. Kanske hon redan här skulle frågat andra instanser, till exempel PRO och DHR, vad deras syn på problemet är. Själv är jag en av era gamla röster, förlåt, har varit. Gammal SSU:are. Herr Håkansson, kan jag förstå, att han inte har mer än insyn, de är tyvärr inte så många i vår kommun. Välkomna med era frågor. Vi har massor att komma med, inte bara när det gäller färdtjänsten. Handikappbadet, tillgängligheten totalt i kommunen. Det finns mycket.

Vad andra kommuner tycker och gör, är inte relevant i vår kommun. Som ni vet, är det lätt att kasta sten, efter att alla fakta har kommit ut.

Tänk på Landskrona! Och skaffa större skor, så inte tårna kommer i kläm!

Gert Nilsson i Vellinge en med oömma tår och stora skor
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.