Annons
Insändare

Varför inte starta en motorgård?


Jag har ett ämne som jag känner att jag skulle vilja ta upp.
 Det handlar om alla de ungdomar i Trelleborg som har ett stort gemensamt intresse, nämligen: bilar, motorer, musik med mera.
Insändare • Publicerad 20 februari 2014
Malin Andersson tycker att kommunen behöver en motorgård för alla ungdomar som delar det intresset.
Malin Andersson tycker att kommunen behöver en motorgård för alla ungdomar som delar det intresset.Foto: Foto: Anette Sjöstrand

De är en grupp som ofta, eller snarare alltid blir bortkörda från ställen där de träffas och pratar om allt som rör deras bilar eller tjejer eller killar, musik med mera.


Jag har två söner, en med körkort och en som får körkort till sommaren och man hör ju vad de berättar när de kommer hem när man ställer frågan om vad de har gjort och var de varit. Jag vet att det förekommer mycket buskörning i stan, dock håller ju inte alla på med detta. De drar sig ut i industriområdet vid biltvätten, men polisen kör iväg dem för att de stör folk. Där ute bor det ju inte en människa och jag tror inte heller att äldre människor (som polisen säger) inte vågar åka och tvätta sina bilar, men vad är sannolikheten att de kör och tvättar sina bilar sent på kvällen/natten. Jag säger inte att det är rätt att de ska vara där, men de stör ju inga boende där eller kunder till affärer som typ Entré.

Annons


Jag och min man har själv ett väldigt stort intresse för bilar och hade vi haft möjligheten att låta dem vara hemma hos oss så hade de gärna fått vara det, men de är ju så många ungdomar de handlar om och våra grannar kanske inte heller hade blivit så glada på oss.


Det handlar om ungdomar som är väldigt sociala. Det handlar inte om ungdomar som springer ute på stan och super och slåss och jag är glad och tacksam för att våra barn har valt bilar som intresse framför det andra.


Jag tycker att man borde satsa på dessa trevliga sociala ungdomar. Varför inte försöka starta en motorgård, där de kan träffas och prata bilar, meka, spela musik och kanske köpa sig en fika? Då hade de ju haft full legal rätt att finnas till i vårt sociala samhälle utan att störa någon och utan att bara glida omkring och busköra och göra "burnouter" och utan att bli bortschasade av polisen. Jag säger inte att alla problem som detta försvinner, men de har i alla fall rätten att finnas till!


Nilla Olsson
Malin Andersson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons