Annons
Insändare

Varför fick inte föräldrarna vara med?

Jag blev väldigt besviken på rektorn på Lillevångsskolan som gått ut 
och nekat alla föräldrar att delta på sina barns skolavslutningen i kyrkan. 
Detta hade de endast skrivit på hemsidan.
Insändare • Publicerad 19 juni 2013

Mitt barn var ett av dem som skulle 
lämna skolan så de hade ju varit extra speciellt att få se deras uppträdde i kyrkan. Rektorn hade inte ens tänkt ta dit någon som kunde ta kort, fast att en 
förälder hade erbjudit att filma som intresserade föräldrar kunde ta del
av. Väldigt dåligt planerat tycker jag. Som tur ändrade han sig och lånade en förälders filmkamera och lät en lärare filma avslutningen.

Vi var en del missnöjda föräldrar som fick sitta utanför och vänta. Sen trodde jag aldrig att kyrkan skulle neka folk att gå in i kyrkan. Jag och min sambo kommer efter dagens händelse att gå ur Svenska kyrkan. Varför ska man betala för något man ändå inte få ta del av?

Annons

Hoppas för nästa års femmors föräldrar att ni får ta del av era barns avslutning.

Svar direkt:

Jag har förståelse för att man som förälder kan uppleva besvikelse för att det inte ges möjlighet att delta vid avslutningsceremonin.

Anledningen till detta är att vi för första gången firade gemensam avslutning för hela skolan, inte på olika håll som tidigare år. Ett av våra kvalitetsutvecklingsområden har varit och är att arbeta för att skapa en sammanhållen skola med samhörighet och gemenskap som en viktig komponent. Det är för oss viktigt att alla skolans elever deltar samtidigt, följden blev alltså att det helt enkelt inte fanns utrymme för föräldrar och anhöriga att delta. Jag vill också understryka att detta har diskuterats ordentligt och många olika alternativ har föreslagits och förkastats.

Avslutningsceremonin är trots allt till för eleverna.

För övrigt informerades i god tid och som alltid är vår hemsida informationskanal.

Jag vill vara tydlig med att kyrkan inte har något med saken att göra, det är ytterst mitt beslut. Kyrkan lånar ut sin lokal vilket vi är ytterst tacksamma för. Rikta all er irritation mot mig men lämna kyrkan utanför. Ni kan alltså även framgent delta i kyrkans gemenskap.

Magnus Meijer

Rektor Lillevångsskolan

Nilla Olsson
Väldigt besviken förälder
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons