Annons
Insändare

Varför får man inte skänka bort mediciner till nödlidande?

Jag stod på apoteket häromdagen, och doktorn framför mig frågade om hon inte kunde få och skicka överbliven medicin till nödlidande i exempelvis Haiti…
Insändare • Publicerad 26 maj 2010
”Vi vet ju att många hem får mediciner över från och till och varför skall den inte kunna användas till folk i nöd”, undrar insändarskribenten.
”Vi vet ju att många hem får mediciner över från och till och varför skall den inte kunna användas till folk i nöd”, undrar insändarskribenten.Foto: fournil

- Det går inte, sa apotekspersonalen och jag blev ledsen för snälla doktorns räkning som ville väl...

Vi vet ju att många hem får mediciner över från och till och varför skall den inte kunna användas till folk i nöd?

Annons

Hur man får dit den? Jo, till exempel Läkare utan Gränser finns ju över hela världen. De är legitimerade. Kunde de inte få ta med den ofta dyra och överblivna medicinen från Sverige och skänka bort?

Nu uppmanar jag vänligt men bestämt någon ansvarig från apoteksrörelsen att ge ett uttömmande besked om sammanhangen! Tack för ordet.

Nilla Andersson
FARFAR FREDRIK FRÅN FAGERHULT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons