Insändare

Varför får de inte vettigt betalt?

Vi läser i dag och hör om vårdpersonalens kamp för att få acceptabla löner för sitt samhällsnyttiga arbete. Bland annat hänvisar man till sin 3-åriga akademiska utbildning, som man tycker borde ge mer utdelning i lönekuvertet. Och de gör det med all rätt.
Insändare • Publicerad 15 april 2008

Vi har en annan grupp med likartade problem, lärarna. En grupp som under åratal tappat i såväl status som lön. För en legitimerad lärare kan man hänvisa till 3,5 års akademisk utbildning, ett arbete som i många fall kan innebära även en psykisk belastning.

För att hålla oss på det lokala planet, Trelleborg lär ha gjort sig känd som kommunen som betalar sina lärare sämre än genomsnittet. Samtidigt som man har talat vitt och brett om den så kallade Spjutspetsskolan. Hur går sådant ihop?

Nej, betala dessa kategorier av nyttiga medborgare, som lagt år av utbildning för att göra ett gagnerikt arbete i samhällets tjänst, ordentliga löner. Annars riskerar vi att ungdomen undviker dessa yrkesutbildningar i fortsättningen, när den ser vilken utkomst dessa arbeten ger.

Observant
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.