Annons
Insändare

Varför erbjuds inte hyresgästerna att köpa bostadsrätterna?

I mars 2021skrev Trelleborgs Allehanda ett reportage om Trelleborgshems planerade bygge av bostadsrätter i Smygehamn. Reportaget baserades på en intervju med styrelseordförande Catharina Blixen-Finecke (M).
Publicerad 15 januari 2022
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten menar att Trelleborgshem borde ha valt en annan plats än Smygehamn för att bygga bostadsrätter och undrar varför inte befintliga hyresgäster erbjudits förtur att köpa dem.
Skribenten menar att Trelleborgshem borde ha valt en annan plats än Smygehamn för att bygga bostadsrätter och undrar varför inte befintliga hyresgäster erbjudits förtur att köpa dem.Foto: Trelleborgshem

Jag citerar hennes uttalande ”För att man ska undvika att få så kallade utanförskapsområden ska vi ha en blandad bebyggelse i hela Trelleborg.”

Så Catharina om du anser att sådan bebyggelse (bostadsrätter) skapar integration är det för mig ofattbart varför de ska placeras i Smygehamn bland redan socialt välställda boende.

Annons

Är det vad du kallar integration? Då har du verkligen fått detta om bakfoten.

Hade ni däremot placerat dem på öster i närheten av Fagerängen/Sockenvägen och gatorna däromkring hade ni skapat naturlig integration och motarbetar på så vis inte de socialt utsatta områdena.

”Är det vad du kallar integration? Då har du verkligen fått detta om bakfoten.”
Atleten

Min enkla fråga till dig är varför man inte erbjudit redan boende i Trelleborgshem att få förtur vid tecknande av de nya bostadsrätterna det har man vid andra nybyggen som ni uppfört (hyresrätter)?

Det kan finnas en och annan som skulle kunna ha råd och bo i dem, även om ni har svårt att tro det, en trogen hyresgäst som inte vill svika sin omtänksamma hyresvärd...

Atleten

Annons
Annons
Annons
Annons