Annons
Insändare

Varför åsidosätta rop på hjälp?

Inget nytt vid horisonten.
Insändare • Publicerad 6 oktober 2014

Det kallas moment 22, det som sker på lasarettets avdelning 22 i Trelleborg.

Hela tiden jobbar personalen, obemannad, färre och färre utökade arbetsuppgifter, ökad stress och sämre och sämre arbetsmiljö. Det har vid flera tillfällen i september skrivits om detta i Trelleborgs Allehanda.

Annons

Citat: "Många går hem och gråter, har ont i magen och känner sig stressade... Det har blivit värre och värre."

Det verkar som om man struntar i att läsa arbetsmiljölagen. Det är ont om åtgärder för att avlasta den stressade personalen på Trelleborgs lasarett, bland annat på avdelning 22.

Man kan inte bara tänka pengar och slita ut personalen i evigheter.

Det kostar samhället och skattebetalarna en massa pengar i form av sjukskrivningar, rehabiliteringar och utredningar hos försäkringskassan. Besparingar leder till nya besparingar som i sin tur leder till utbrändhet hos personalen på Trelleborgs lasarett. Det leder till systematisk dränering av personalen.

Hur ska personalen vårda och hjälpa patienter när de inte kan hjälpa sig själva utan är utpumpade på all kraft, både psykiskt och fysiskt på grund av den dåliga psykosociala arbetsmiljön?

Nilla Olsson
Radojka Stojkov
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons