Annons
Insändare

Vården måste bli bättre – för alla

Insändare • Publicerad 30 januari 2006

Svar till SW Reinlert (den 26 januari).

Det måste vara en självklarhet att alla medborgare ska ha rätt till vård på lika villkor efter behov. När man är sjuk och behöver behandling eller kanske bara behöver träffa sin läkare eller distriktssköterska så ska vården finnas där, hålla en hög kvalitet och vara tillgänglig. Så långt är vi överens.

Annons

Men om alla ska ha den rätten måste sjukvården vara ett gemensamt ansvarstagande. Det innebär att vi gemensamt betalar för den genom rättvisa skatter. Du verkar anse att skatterna inte leder någonvart.

De allra flesta av dem som dagligen möter svensk sjukvård ger ett gott betyg. För det mesta fungerar det. Man får den vård man behöver. Men fortfarande möter människor brister i vården. Fortfarande köar sjuka till behandling och möter till och med svårigheter att komma fram på telefon till sin vårdcentral.

Det här bristerna vill vi socialdemokrater ta itu med. Men då behövs det resurser till sjukvården, som kan användas för att anställa fler läkare, sjuksköterskor, undersköterskor och annan vårdpersonal. Den borgerliga alliansen vill på sikt sänka de svenska skatterna med 250 miljarder kronor, en ofattbar nedskärning av det offentliga. Vad ska hända med alla oss som då inte kommer att ha råd att själva köpa vården?

Ja, vården måste och ska bli bättre – men för alla, inte för några!

Caroline Reijs (s)

SSU

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons