Insändare

Våra äldre förtjänar bättre än så

Insändare • Publicerad 15 februari 2008
Planerna att erbjuda kommunens äldre färdigpackad mat, som levereras i sjudagarsintervaller, har fått skribenterna att reagera. Arkivbild: Scanpix
Planerna att erbjuda kommunens äldre färdigpackad mat, som levereras i sjudagarsintervaller, har fått skribenterna att reagera. Arkivbild: ScanpixFoto: 

Som ledamot av vård och omsorgsnämnden kan man inte låta bli att förvåna sig. Under onsdagens nämndsmöte blev det bestämt att man framöver kommer att erbjuda våra äldre färdigpackad mat, som kommer att levereras i sjudagarsintervaller.

Vi har en väl fungerande organisation där maten tilllagas varje dag av mycket kompetent personal. Detta garanterar att våra äldre får nylagad och god mat. Detta tar man nu bort och ersätter med plastinpackad mat. Vi inom sverigedemokraterna anser detta vara förkastligt då vi anser att våra äldre gjort sig förtjänade av bättre. Visst, det nya systemet blir billigare, men skall vi verkligen sätta ett pris på våra äldre. Nu var vi inte ensamma att tycka detta då både kd:s representant samt centerpartiets representant röstade mot det nya förslaget. Hur däremot övriga ledamöter inom s, fp, m samt spi kunde rösta för, är oss en gåta. Spi som dessutom förespråkar sitt intresse för de äldre borde kanske skämmas mest.

Helmuth Petersen sd,

ledamot

Anita Persson sd, ersättare

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.