Annons
Insändare

Var stolta över rondellhunden

Insändare • Publicerad 8 juni 2007
Ett roligt landmärke, tycker insändarskribenten. ARKIVBILD: CLAES NYBERG
Ett roligt landmärke, tycker insändarskribenten. ARKIVBILD: CLAES NYBERGFoto: 

Trelleborgs stora rondellhund är ovanlig bland Sveriges övriga hundinslag i rondeller. Den har blivit ett roligt landmärke. Alla jyckar är olika. Självsnickrade och handarbetade vovvar i rondeller håller på att ställas upp även i utlandet. Idén kommer från Sverige.

Fy skäms ni olydiga, som inte förstår att låta ett konstverk som denna rondellhund är, vara i fred. Låt det stå och lek inte jul, tror ni att ni bor i Gävle? Ni drar på er allvarlig vrede, om inte värre. Var rädda om och stolta över er egen rondellhund.

Annons

När man tar sig upp kan man se utsikten, fundera och reflektera. Vet ni busungar vad det är?

Det betyder att tänka efter och att vara intresserad av något. Tänk efter, i stället för att göra ofog och förstöra. Man kan klättra upp i skapelsen. Har ni glapp i kontakterna? Tänk, om någon finns där och blir ihjälbränd!

Konstverket är en turistattraktion och därmed en inkomstkälla för Trelleborg. Turister ger klirr i kommunens kassa även för era intressen. Skapa egna rondellhundar i stället.

Hellre kul och skoj än trist och tråkigt

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons