Annons
Insändare

Var ska de som bor i centrum parkera?

Det finns många och stora planer på nybyggen i Trelleborg.
Publicerad 10 september 2022
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Gärna ett hus på tomten där Casablanca tidigare låg, men inte så högt och stort som planerat, menar skribenten.
Gärna ett hus på tomten där Casablanca tidigare låg, men inte så högt och stort som planerat, menar skribenten.Foto: Tomas Nyberg

Det som ligger närmast i tid och delvis är påbörjat är ju husen på Övre, utbyggnaden av Axel Ebbes konsthall och huset som planeras byggas i sydöstra hörnet av Stortorget. Vi är många som ser fram emot utbyggnaden av Ebbehallen och vi hoppas att tillräckligt mycket pengar avsätts så att man kan ha verksamhet där, som det är tänkt. Utbudet av kultur gör Trelleborg attraktivare.

Boendet på Övre kommer säkert att bli lockande för många. Det som gör mig, och många andra undrande; hur är det möjligt att inte kräva av byggherrarna att ordna parkeringsplatser till sina boende? Vem vill ha sin bil stående i ett parkeringshus, varje natt, och eventuellt på laddning, långt från bostaden? Vill gärna veta hur olika politiker i samhällsbyggnadsnämnden tänkt och bestämt. Viktigt nu inför valet!

”Vem vill ha sin bil stående i ett parkeringshus, varje natt, och eventuellt på laddning, långt från bostaden?”
Gunnel
Annons

Och så torget… Man skulle kunna tro att flera resignerat angående det höga och stora huset som planeras vid torget. Många hoppas fortfarande att det går att tänka om, att det i stället byggs ett hus i höjd och storlek som de nya vid Nygatan. Dem man pratar med har inget emot ett hus på platsen, inte heller ett modernt hus. Alla oroas däremot över höjden och storleken på det planerade och att ingen hänsyn tas till de befintliga husen eller vattentornet. Någon yttrade till och med att det fanns risk för att andra skulle skratta åt oss, men det skulle de väl inte, eller?

Vi behöver veta hur de olika partierna ställt sig även i denna frågan!

Gunnel

Annons
Annons
Annons
Annons