Insändare

Vår rädsla gynnar läkemedelsföretagen

Det är med stor sorg jag läser insändaren från En mycket bitter person (den 16 oktober).
Insändare • Publicerad 23 oktober 2012
Foto: JACK MIKRUT

Bara det faktum att läkemedelsföretagen har ”immunitet” gör en tänkande människa konfunderad. Det innebär att läkemedelsföretaget inte hålls ansvarigt om vaccinet skadar dig och slipper därmed ifrån skadeståndsansvar.

Vi människor har tappat vår inre kompass och tillit till det som är själva livet. När ett så kallat sjukdomsutbrott sker hjälper media till att piska upp hysterin i den aktuella frågan. Det föder en rädsla hos individen som gör att makten, i detta aktuella fall läkemedelsföretaget, ganska simpelt kan få människor att agera som de önskar. Med ytterst lite information om själva sjukdomen och vad vaccinet egentligen innehåller och dess faktiska biverkningar väljer vi att injicera vaccinet i våra samt våra oskyldiga små barns kroppar. Det sociala trycket är inte heller lätt att stå emot. Vem vill inte det bästa för sina barn och vem vill inte vara en solidarisk medmänniska som inte sprider sjukdomen vidare?

Orkar man läsa in sig på ämnet upptäcker man ganska snabbt att det finns väldokumenterad och omfattande information som äger stor betydelse för mitt ibland helt livsavgörande beslut. Men många orkar tyvärr inte läsa mer än rubrikerna på dagens löpsedel. Vad människan sår får hon ibland ganska brutalt skörda.

Skvalen som var en komponent i influensavaccinet används för att irritera immunförsvaret och kan sätta igång autoimmuna sjukdomar när det har injicerats i kroppen. Vi känner alla till att den största och tydligaste autoimmuna reaktionen efter vaccinationen mot svininfluensa var/är narkolepsi. Som insändarskribenten nämner så förekommer sannolikt ett flertal olika diagnoser. Det är skamligt!

Rent krasst kan läkemedelsföretagen tjäna mycket pengar på att vaccinera friska människor som efter vaccinet blir allvarligt sjuka och således utvecklar ett livslångt beroende av deras läkemedel. Tala om smart affärsidé och helt i paritet med den utvecklingsnivå som den rådande makteliten väljer att premiera. Om vi konsumerar mer läkemedel är det bättre för BNP än om vi håller oss friska...

Håller starkt på Finland som låter försiktighetsprincipen råda. Något annat är inte etiskt försvarbart!

På nätet finns många bra informationskällor om vaccin, vaccinationer och dess biverkningar.

Nilla Olsson
Sanningssökare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.