Annons
Insändare

Var rädd om husbilsturisterna

Jag förstår mig inte på de trelleborgare som hatar turister så mycket att man tvunget skall ta betalt av de husbilsägare som ställer upp sin husbil på en grusplan nära ett surhål ute vid Västra korset (det är de enda som stannar till i Trelleborg) alla andra far vidare.
Insändare • Publicerad 30 augusti 2013
Vi har bara sett början på husbilsturismen, menar skribenten. Foto: Anna Wahlgren
Vi har bara sett början på husbilsturismen, menar skribenten. Foto: Anna WahlgrenFoto: Anna Wahlgren


I stället borde vi vara rädda om dessa och ordna en ställplats nära centrum (juni augusti) så de fick gångavstånd till butikerna i centrum. För vem är det som skall handla i våra butiker och bromsa butiksdöden när trelleborgarna åker på semester, jo de turister som har möjlighet att stanna och känner sig välkomna till vår stad.


Om de förra insändarna menar att vi har en möjlighet att gynna föreningslivet i Trelleborg, då kan vi ju dela upp alla parkeringarna i centrum mellan intresserade föreningar så de kan ta betalt av alla året runt. Det skulle bli ett bra tillskott till föreningarnas verksamhet. Men det är klart då drabbar det alla trelleborgare och då är det inte så kul längre. Jag vill ha fri parkering i hela centrum, det behövs om vi skall ha en levande innerstad och en sund butiksstruktur, som gör att vi inte behöver åka till Malmö för att handla.


Annons

Vi måste också tänka på att cirka 95 procent av alla husbilar är registrerade som personbilar och har rätt att stå på alla parkeringar om bara hjulen är innanför parkeringsrutan och de inte hindrar trafiken. Med det i åtanke hade det varit bättre att alla kan stå på en ställplats nära centrum.
 En husbil i dag har slutna system för gråvatten och toalettavfall, så de släpper inte ut något på marken. Det enda som är önskvärt är ett sopkärl för hushållssopor. Detta är en grupp turister som vi bara sett början på, husbilsturismen ökar och är snart förbi husvagnsregistreringarna. Det är mest 60-plussare som har husbil och har skaplig ekonomi och kan spendera en del av sitt kapital i våra butiker och restauranger.Se möjlighterena!

Nilla Olsson
Husbilsparkering
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons