Annons
Insändare

Var rädd om de vårdanställda

Lasarettet i Trelleborg är i stabsläge. Har nästan dubbelt så många patienter som platser.
Publicerad 7 januari 2023
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Signaturen Jörgen har funderingar kring verksamheten på lasarettet och får svar direkt av sjukhuschefen Marco Brizzi.
Signaturen Jörgen har funderingar kring verksamheten på lasarettet och får svar direkt av sjukhuschefen Marco Brizzi.Foto: Mårten Svemark

Anställda skall vara beredda att jobba över både på sin avdelning och om det behövs på andra. De anställda har fått till sig att det inte blir någon lönehöjning 2023 för att hålla nere inflationen. Vi skall väl gå ut igen och klappa för att de finns där när vi behöver dem – men snart har vi inget lasarett kvar om alla slutar, har gått in i väggen eller är sjuka så att de inte kan jobba. Och vissa avdelningar får ingen julklapp.

Blir 2023 ett bättre år? Ta hand om era anställda, höj deras löner och anställ mer folk som arbetar. Inga halvchefer eller konsulter som inte gör någon nytta. Politiker som kräver löneförhöjning, skäms på er!

Annons

Jörgen

Svar direkt: Hej Jörgen,

Vi är väl medvetna om den tuffa situationen på regionen sjukhus, så även vårt sjukhus i Trelleborg och arbetar ständigt för att skapa en god arbetsmiljö och anställa fler medarbetare. När det gäller årets löner finns det inga andra beslut än att Region Skåne kommer att ha en löneöversyn som vanligt under 2023.

Marco Brizzi, sjukhuschef Lasarettet Trelleborg

Annons
Annons
Annons
Annons