Annons
Insändare

Var i lagen finns det stöd för detta?

Min insändare (den 4 februari) är ännu obesvarad av kommunen trots, att Ben (opol) erinrat om svar på densamma.
Insändare • Publicerad 27 februari 2014

I TA (den 19 februari) finns också en artikel "Husägare ger inte upp striden" och det finns absolut ingen anledning, varför de skall acceptera bildande av samfällighetsförening för skötsel av ytor i vissa områden? Att de också tvingas betala rättegångskostnader på 442 000 kronor är ju skrämmande och påminner mer om diktatur än demokratiska rättigheter. I stället frågar jag återigen de ansvariga i kommunen - och det gäller naturligtvis inte bara Trelleborg utan alla kommuner i landet - var i lagen man har stöd för att tvinga enskilda fastighetsägare underhålla mark, trottoarer med mera på områden som de inte äger, förvaltar eller arrenderar utan helt ägs av kommunen och eventuellt staten?

Det förefaller fullständigt orimligt ålägga detta ansvar på enskilda människor och redovisa var i lagstiftningen detta åtagande kan hänföras och åberopas.

Annons

Medborgarna erlägger kommunalskatt för att bland annat finansiera kommunernas kostnader för sina åtaganden på allmän mark, precis som vi erlägger olika typer, av fordonsenergiskatter med mera just för att finansiera samhällets kostnader för hithörande och självklara åtgärder.

Dessutom måste man fråga sig om de boende som överklagat tingsrättens dom kan åläggas betala dessa rättegångskostnader, vilket vore en rättighet och fullständig självklarhet kunnat få prövat i högre instans.

Ge svar nu vart i grundlagen och lagstiftningen i övrigt som kommunerna kan agera som här åberopas.

Nilla Olsson
Bertil Andersson, Trelleborg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons