Annons
Insändare

Var finns Trelleborgs alla vardagshjältar?

Det har kommit många superhjältefilmer på sistone, men var är alla vardagshjältarna i Trelleborg?
Insändare • Publicerad 9 juni 2011

Jag menar de som kan stå upp för vad de tycker och tänker istället för att grubbla och berätta om vad de har sett på stan när de kommer hem.

Vi är många som är snäppet under gränsen för att våga säga till. Om vi bara tar det lilla steget upp och säger ifrån när vi ser något som inte är rätt (lagligt, etiskt och morailskt) så slipper vi mycket "skit" i Trelleborg.

Annons

Det jag menar är när man ser någon slänga glasflaskor eller annat som kan skära upp fötter och tassar på så säg till att den skyldige plockar upp det eller ring polisen för det kan leda till allvarliga skador och är därmed ett brott.

Jag menar att man inte ska låta "ungdomar" skrika opassande saker efter någon som är ute och går eller bara råkar komma förbi dessa ungdomar. Gör något åt det, ring polisen eftersom detta är ofredande och därmed också är ett brott.

Klottring, nedskräpning, snatteri, stöld, våld, vandalism, fortkörning med mera.

Allt detta kan vi få stopp på om alla vågar ta steget upp och säga till eller iallafall ringa polisen när man ser något hur löjligt det än kan verka så är det bättre att ringa en gång för mycket än en gång för lite.

En sista sak: man får inte jaga fåglarna inne i Stadsparken bara för att de inte är i det inhägnade området. Detta borde vara en självklar sak att lära sina barn!

Dags att ta ett steg framåt och säga ifrån!

Nilla Andersson
Henrik
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons