Annons
Insändare

Var finns solidariteten med kommuninnevånarna i dessa svåra tider?

I den infekterade debatten om arvodeshöjningarna, så finns det en viktig fråga, som bör belysas tydligare. Var finns solidariteten med kommuninnevånarna i dessa svåra tider?
Publicerad 28 december 2022
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Backar politikerna inte på de här oskäliga höjningarna, kommer det att kasta en mörk slagskugga över kommunen, under lång tid framöver, tror Robert Bratel.
Backar politikerna inte på de här oskäliga höjningarna, kommer det att kasta en mörk slagskugga över kommunen, under lång tid framöver, tror Robert Bratel.

Eftersom vi alla måste spara nu och dra åt svångremmen, borde då inte politikerna föregå med gott exempel och vara återhållsamma med arvodeshöjningar? Den här tilltron och respekten, som är så viktig för politiker, att upprätthålla, riskerar ju att gå helt förlorad, om de genomför de här groteska arvodeshöjningarna. De ledande politikerna verkar ju helt sakna fingertoppskänsla, och en total brist på lojalitet med sina väljare. (På tal om allt snack om illojalitet riktad mot Isac Rubin.)

Backar de inte på de här oskäliga höjningarna, kommer det att kasta en mörk slagskugga över kommunen, under lång tid framöver. Om politikerna tror, att det här kommer att blåsa över, och stormen bedarra, när folk och media får annat, att tänka på, så misstar de sig. Det här sveket, kommer inte folk, att glömma! Det hade varit intressant, att veta hur valresultatet i höstas hade utfallit, om de hade gjort arvodeshöjningarna till en valfråga. Jag misstänker starkt, att valutgången, hade blivit väldigt annorlunda!

”Det här sveket, kommer inte folk, att glömma!”
Robert Bratel
Annons

Slutligen tycker jag, att det är dags för kommunalrådet, att ta bladet från munnen och till exempel svara på tidningens väldigt relevanta frågor, direkt ställda till henne, i stället för att bara fegt, tiga sig igenom krisen och hänvisa till sin talesperson, Venzel Rosqvist, som för övrigt bara pratar en massa strunt hela tiden. Kommunalrådet har ju tidigare betonat, att hon har det högsta ansvaret för kommunens skötsel. Då är det väl på tiden, att hon visar väljarna det!

Robert Bratel

Annons
Annons
Annons
Annons