Insändare

Vansinne att stänga medicin-akut nattetid!

Vansinne att stänga medicin-akut nattetid!VårdRedan nu har UMAS fullt upp med "sina" patienter, räkna med timmar av väntan.
Insändare • Publicerad 16 maj 2008

Trodde Trelleborg var en stad som växte men det kanske är fel.

Betyder inte närheten för alla gamla, hjärt- och lungsjuka något? Samt den goda vård och närhet som den underbara nattpersonalen på akuten ger. Nu politiker har ni chansen att säga nej och visa vad ni står för.

Utred följderna av vårdstrejken

ººPågående vårdstrejk är inhuman och cynisk, man använder tredje part - svårt sjuka människor - som påtryckningsmedel för egen ekonomisk vinnings skull!

Hoppas tillsynsmyndigheten gör en utvärdering över hur många patienter som skadats och till och med avlidit till följd av strejken.

Kollektivavtal är viktigt

ººHar hört många gånger att det finns företag som inte vill teckna kollektivavtal men har hittills inte reflekterat över varför.

Men, kollektivavtal är viktigt. Arbetsgivaren kan till exempel strunta i att betala in till arbetstagarens pension. Det kan ju inte vara roligt att komma in i den åldern när man skall hämta ut sin pension och upptäcka att ens arbetsgivare inte har betalat in avgifterna. De pengarna har hamnat i arbetsgivarens börs. Inget kollektivavtal = Ingen pension.

KarlPatientL Petersson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.