Annons
Insändare

Vallbykorset är under all kritik

Nu har vi fått nog! Korsningen i Vallby är under all kritik och totalt livsfarlig.
Insändare • Publicerad 5 juli 2011

Sikten är noll och hastigheten som är 50 km/h är alldeles för hög och hålls knappast av någon bilist.

Redan för 20 år sedan skickades namnlistor in till trafikverket från boende i byn. Protesten avsåg den dåliga sikten, hastigheten och att ingen vägren finns för de gående. Ingenting hände. En ny protestlista skickades in något år senare. Fortfarande inga åtgärder från trafikverkets sida. Sedan dess har trafikflödet ökat betydligt och mycket tung trafik passerar här.

Annons

Mer än en olycka har hänt i korsningen och fler lär det bli om inte åtgärder vidtas snart. Ofta ser vi barn, gående och cyklister som rör sig i byn och kring korsningen. De har ingenstans att röra sig, utan de måste gå på vägen i denna livsfarliga korsning.

Vi vill se åtgärder från trafikverkets sida. Till exempel en sänkning av hastigheten från 50 km/h till 30 km/h, en vägskylt som varnar för farlig korsning (inte ens detta finns i nuläget) samt speglar så att man kan se trafiken när man kör ut.

Vi vill inte att några dödsolyckor ska ske i trafiken. Vidtar vi inga åtgärder är det bara en tidsfråga innan en sådan olycka lär ske i vallbykorset.

Nilla Andersson
En rädd Vallby-bo
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons