Annons
Insändare

Väljarna kan med tillförsikt rösta på oss

Insändare • Publicerad 7 december 2005

Den 1 december begick Realistisk borgare en insändare under rubriken Walk over. För framtida "alliansmöjligheters" skull hade jag bestämt mig för att inte bemöta moderata insändare, hur dumma eller felaktiga de än är. Men denna förvirrade insändare bryter mitt beslut.

1. Vi har inte en enväldig s-makt i Trelleborg. Sossarna har inte majoritet i kommunfullmäktige, men genom samarbete med moderaterna har de majoritet i nämnder och styrelser.

Annons

2. Om oppositionsgruppen c + fp + kd + spi + mp sägs att den inte hittills visat något som kan kallas opposition. Moderaterna har visat sin förmåga som opposition genom att konsekvent rösta med socialdemokraterna mot oppositionsgruppens förslag.

3. "Moderaterna har skaffat sig åtminstone litet insyn i vad s sysslar med utan att göra någonting". Det är rätt!

4. Min "trötthet och mitt ointresse" grundar sig på att jag tycker att någon yngre borde ta hand om rodret för Trelleborg eller i värsta fall oppositionsrådsposten. Valresultatet avgör troligen den frågan. För övrigt struntar jag i den anonyme skribentens uppfattning om mig. Den torgförs bara för att misskreditera oppositionsgruppen.

5. Det är min övertygelse och förhoppning att oppositionsgruppen tillsammans med moderaterna efter valet ska ta över kommandot i Trelleborg. Väljarna kan med tillförsikt rösta på oss. Realistisk borgare påpekar, att "m trasslat in sig" i kommunhuset. När m trasslat sig ut och anslutit sig till oppositionsgruppen fixar vi det tillsammans.

Jag kan inte se att m-insändare av detta slag underlättar framtida samarbete.

Bert Ekstrand,

gruppledare för fp

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons