Annons
Insändare

Våldsbrottsstatistik

Insändare • Publicerad 24 juli 2007

Jag läste Brottsförebyggande rådets statistik över våldsbrott. Vid en jämförelse mellan kommunerna visade det sig att Vellinge kommun hade mycket färre våldsbrott än de övriga kommunerna. Vellinge kommun har inte tagit emot flyktingar. Kan detta ha samband med att kommunen har minst våldsbrott? Nämnas bör att det finns invandrare i kommunen, men dessa har själva ordnat jobb och bostäder.

Kommunalrådet Lars-Ingvar Ljungman (m) skall nu fundera över ifall Vellinge kommun skall ta emot flyktingar. Om staten är beredd att betala mer av skattebetalarnas pengar till detta ändamål så kanske det går bra. Integrationsminister Nyamho Subano uttalar att "vi är överens över partigränserna att Sverige skall ha en human flyktingpolitik". När vi tar del av Migrationsverkets statistik så inser vi att större delen av de som av Sveriges riksdagspolitiker betraktas som flyktingar inte har flyktingskäl.

Annons

Nu undrar jag när riksdagspartierna skall bli överens om en human politik när det gäller fattigpensionärerna?

Sylvia Oscarsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons