Annons
Insändare

Val varje år

Insändare • Publicerad 30 augusti 2006

Tänk om det vore val varje år, så många löften att uppfylla och under så kort tid. I dag slänger man ur sig den ena valflosken efter den andra. Äldre människor höjs till skyarna och det finns inga gränser för hur bra de skall få det.

Jag vill också passa på att kommentera en artikel ur TA tisdagen den 22 augusti 2006. Här intervjuas Catherine Persson s och partikamraten Marianne Pettersson. Det som framkommer av artikeln är rena skåpmaten som vi i oppositionen under innevarande valperiod ständigt och jämt har försökt få igenom. Fler och annorlunda äldreboende med tillgång till vårdtjänster har vi länge velat genomföra. En bättre och attraktivare kost har vi efterlyst länge.

Annons

När vi för så sent som för två veckor sedan försökte genomföra en enkätundersökning om kosten fick vi kalla handen av Vomsledningen. Samtliga äldreomsorgsfrågor som framkommer av artikeln har s bromsat under hela mandatperioden och nu har de mage att lägga fram dessa som sina egna. Catherine Persson förutspår, helt riktigt, en högre belastning av personalen inom äldrevården när 30 och 40-talister behöver vård. Vad hon sedan säger, är att det sannolikt kommer att behövas en arbetskraftsinvandring för att täcka dessa behov. Från vilket land kan vi få en arbetskraftsinvandring som är kompetent och utbildad för svensk äldrevård och varför kan inte eventuella vakanser täckas upp genom svenska arbetslösa. Dessa utgör i dag 9 procent av befolkningen. En svensk riksdagskvinna begriper kanske detta bättre än en vanlig lokalpolitiker som heter Per Grönlund..

Per Grönlund, spi

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons