Annons
Insändare

Vägval eller valväg?

O vad jag blev glad när jag (den 2 juni) läste i Trelleborgs Allehanda att en eventuell ny västlig väg till hamnen skulle utredas på nytt. Äntligen har de tagit sitt förnuft till fånga, tänkte jag, glädjen blev kortvarig…
Publicerad 7 juni 2018
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten välkomnar en ny utredning av en västlig infart till Trelleborg.Foto: Nilla Olsson

Det är val i september och mullret från befolkningen har nu nått rådhuset och de andra lastbilskramande partierna. Därför lägger de nu ut en dimridå för att kunna behålla sina kärnväljare, åtminstone fram till valet i september! Sedan fortsätter investeringar på den onödiga östra hamnvägen, med våra skattepengar, som vanligt!

Med ena handen löser man in fastigheter på öster och gräver i jorden på den tilltänkta vägsträckan som ingen riktigt har fattat poängen med. Lite hitan och ditan beroende på partitillhörighet. Utan några som helst ekonomiska kalkyler.

Annons

Med andra handen ska förhandlas med Trafikverket om en eventuell förbättring av västra hamninfarten, hur trovärdigt är det?

Jag har vid flera tillfällen här i TA påvisat, om den västliga hamninfarten verkligen behöver ändras, så kan det göras till en bråkdel av kostnaden jämfört med en östlig. Min nya väg till hamnen börjar direkt efter E6 och Albäcksån, den följer befintlig väg fram till hamnområdet.

Det är också vad Trafikverket vill: ”I vår värld är det självklart att man utgår från befintlig infrastruktur, särskilt eftersom vi lagt ner stora pengar på E 6 ner till Trelleborg”, säger Jack Bårström i Trelleborgs Allehanda (den 2 juni).

Våra skattepengar kan användas till bättre, som befolkningen här i Trelleborg har nytta och glädje av. Som det nu är verkar det vara lättare att ta fram cirka en miljard kronor till onödiga östliga lastbilsvägar, än att öppna upp palliativa avdelningen på lasarettet. Till människor som verkligen behöver hjälp och närhet i livets slutskede. Till en strandpromenad värd namnet i samband med kuststaden. Glöm inte bort byarna och småhamnarna i kommunen! Visionerna och pengarna är stora när det gäller lastbilar och hur de ska ta sig fram, men betydligt mindre när det gäller något till befolkningen i Trelleborg, då finns det inga pengar, tycker jag mig ofta höra.

Efter nya Fehmarn Bält förbindelsen kommer färjeförbindelserna här att minska, stora hamninvesteringar i vägar etc. kan definitivt avslutas. Så har det blivit på alla de platser som fått fasta förbindelser med bro eller tunnel. Den kommer också att påverka här i Trelleborg.

I valet i september måste visa att vi vill i frågan. Genom att hålla ihop, och i kommunalvalet rösta på något av de partier som håller fast vid en västlig hamninfart, SÖS eller MP. För egen del lutar det åt SÖS. Om vi är många så blir det ändring!

Åke Larsson

politiskt obunden

Annons
Annons
Annons
Annons