Insändare

Vägunderhållet är under all kritik

Kommentar till Tekniska nämndens ordförande Eric Samuelsons insändare (den 10 juli).
Insändare • Publicerad 16 juli 2014
Kjell Bergman tycker till om vägunderhållet i Smyge. Foto: Privat
Kjell Bergman tycker till om vägunderhållet i Smyge. Foto: PrivatFoto: Privat

Den 12 november 2013 invigde ni Ekvatorvägen som i dag har grusbeläggning och 50 km/timmen. Denna väg är kopplad till Vattenverksvägen i norr. På Vattenverksvägen råder i dag 30 km/timmen om man kör in från söder, åker man däremot in från norr via Ekvatorvägen, råder 50 km/timmen. Ni har alltså ökat hastigheten på denna uselt underhållna smala gata. Hur tänker ni, vad är det ni invigt herrarna Bingsgård och Samuelson? En halvmesyr som vanligt? Om vi nu håller oss till Vattenverksvägen och dess dåliga skick. Efter två insändare där jag ställt frågor om Vattenverksvägen till Ulf Bingsgård 2007, fick jag ett brev den 28 augusti 2007 där han hänvisade till bland annat er Eric Samuelson. Sände brev till er Eric Samuelson den 5 november 2007, svar har uteblivit. Den 12 mars 2008 brev från teknisk chef och gatuchef gällande Vattenverkvägen, Kalkbrottsvägen, Flintvägen och Limstensvägen. Området kring dessa vägar utreds av kommunens jurist. Den 23 januari 2014 sänder jag brev till tekniska förvaltningen och undrar hur långt utredningen kommit. Svar den 7 februari 2014 från teknisk chef och projektledare. Jag citerar: Dagvattenmagasin måste utföras på ett antal ställen längs vägen för att ta han om dagvatten. Ny asfalt påföres därefter. Priset på arbetena på Vattenverksvägen uppskattas till cirka 1,2 miljoner kronor. Då är inga VA-arbeten inräknade. Tekniska förvaltningen kommer att arbeta med Vattenverksvägen och fram till sommaren 2014 färdigställer man bygghandlingar. Därefter kommer tekniska förvaltningen ta ställning till genomförandet samt försöka finna finansieringslösning. Annars är tillfälliga lagningar den enda lösningen. Slut citat.

Efter 7 år från första påpekandet har inget hänt vad gäller förbättring av Vattenverksvägen. I er insändare Eric Samuelson, nämner ni att huvudvattenledningarna som ligger i gatan håller på att rosta upp och måste bytas. Varför är inte kostnad, och tid för utförande presenterad? Läckor har redan konstaterats och hjälpligt lagats, asfalten här är borttagen och ersatts med grus. Saknar ni kompetens eller vad är det frågan om? Ni avslutar er insändare med, jag citerar:

Problemet är att han inte presenterar några egna förslag. Skillnaden är att den styrande Trelleborgsalliansen i stället både levererar lösningar och genomför dessa. Slut citat.

Ni påstår att jag inte presenterar några egna förslag, var vänlig att kolla upp sådant innan ni kritiserar. Som tips, kolla några medborgarförslag inlämnade för cirka sex år sedan. Jag har dessutom framfört till personal på tekniska förvaltningen att trafikspegel vid riksväg 9, Vattenverksvägen bör bytas ut, sikt i det närmaste obefintlig, jag har också påpekat att tydligare markering för stopp för cyklister vid korsningen Vattenverksvägen behövs. Cyklister uppfattar ej stopplikten.

Om vi nu håller oss inom Smygehamn så nämnde jag i insändaren även parken och hamnen på Smygehuk. Varför kommenterade ni inte min kritik gällande dessa misskötta anläggningar? Om det är med detta hattande ni menar att ni både levererar lösningar och genomför dessa, har jag avslutningsvis ett förslag till er Eric Samuelson, för kommunens bästa, avgå omgående så vi får ordning och reda i Trelleborgs kommun.

Anna Töörn
Kjell Bergman, boende vid en smal och uruselt underhållen gata i Trelleborgs kommun
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.