Annons
Insändare

Vägdragningen ska hålla för flera generationer

Insändare • Publicerad 2 januari 2007

Svar till Bo Hennby, TA 28 december

Insändarskribenten förefaller inte ha en aning om hur trafikförhållandena inom Trelleborgs tätort ser ut men ändå tar han själv på sig rollen att veta hur alla trafikproblem ska lösas. Det är i sanning ingen lätt uppgift att planera, diskutera och ifrågasätta hur den lämpligaste vägdragningen ska kunna hålla inte bara för stunden utan för flera generationer framåt.

Annons

Då går det inte att resonera i termer som att en idé är "vettlös", så kan bara en okunnig dilettant uttrycka sig. Det går heller inte att referera till forntida nazistkoryferer, sådant för ingen debatt meningsfullt framåt.

Det är inte några "storstadsdrömmar" som ligger bakom en enhällig miljönämnds beslut att rekommendera alternativet med en ringväg runt Trelleborg, det är i stället ett ställningstagande grundat på att få en bättre utomhusmiljö i tätorten.

Det finns många skäl till beslutet men ett är att vi slipper ha långtradare stående i färjeläget och vänta på ombordkörning ett annat är att ur för hamnen logistisk synpunkt är infart österifrån ett bättre alternativ, men som sagt det finns många andra fördelar och nackdelar med en ringväg. Allt sammanvägt resulterar i att alternativet ringväg framstår såsom det klart bästa för Trelleborg.

Ingen, inte heller jag, kan vara tvärsäker på att miljönämndens beslut håller för all framtid men en sak är fullständigt klar; jag styrs inte av Egil Ahl, men vi råkar ha samma åsikt i den här frågan.

Jag respekterar honom som en duktig politiker men att påstå att jag inte "vågar" gå emot honom är en oförskämdhet.

Införandet av katalytisk avgasrening på samtliga färjor som anlöper Trelleborgs hamn skulle avsevärt förbättra luftkvaliteten inom kommunen.

Detta har jag kunskap om och detta hade jag önskat att få påverka och utföra under den kommande mandatperioden. Tyvärr råder svågerpolitik och kunskapsbrist inom moderaterna så jag fick inte fortsätta i miljönämnden under den kommande mandatperioden.

Jag har lärt mig att moderaterna i Trelleborg och miljöpolitik inte går ihop, så hoppas inte för mycket på den nya borgerliga regimen.

Gunnar Eriksson (m) vice ordf miljönämnden 2006

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons