Annons
Insändare

Vågar vi be om lite tålamod?

Insändare • Publicerad 5 september 2007

Svar till Lärarnas riksförbunds Helen Linge (sidan 2 den 1 september).

Trelleborgs skolnämnder lever farligt, och vi vet om det. Vi begär trolleri med knän och alla möjliga andra kroppsdelar, samtidigt som vi dåligt lönar trollerikonstnärerna. Och visst är det skamligt, och visst skäms vi. Det är, som Helena Linge påpekar, alldeles riktigt att skolan används som budgetregulator. Gymnasienämnden lämnade ett miljonöverskott förra året, och det var med detta som underskotten från andra nämnder reglerades. Men vi får inte heller glömma att kommunens dåliga ekonomi är ett arv från tidigare regim, ledd av en företrädare som nu skamlöst uppbär en kommunfullmäktigeplats som han aldrig visar sig på.

Annons

Trelleborgsalliansen arbetar i sitt anletes svett i en strävan att leverera en tillräckligt god service för kommuninvånarna. Vi är på väg. Vågar vi be om lite tålamod?

Lars Hemzelius, fp,

gymnasienämnden

Ulla Bengtson, fp,

gymnasienämnden

Ulf Svahn, fp, skolnämnden

Ylva Ekstrand, fp,

skolnämnden

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons